monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Forszmark z kiełbasą i ogórkiem kiszonym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Sycąca propozycja na kolację- dla lubiących wyraziste smaki-smak ogórka jest intensywny ale przyjemny

Forszmark z kiełbasą i ogórkiem kiszonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Forszmark z kiełbasą i ogórkiem kiszonym

 

  • 3/4 średniej cebuli
  • 3 średnie ogórki kiszone
  • 25 dag kiełbasy cienkiej (ja miałam podwawelską)
  • 2-3 łyżki oleju
  • 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka mąki
  • 400ml wody
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Forszmark z kiełbasą i ogórkiem kiszonym
Cebulę obrać i drobno pokroić, ale nie drobniutko. Ogórka pokroić w kostkę średniej wielkości. Kiełbasę obrać z osłonki i także pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w garnku i zeszklić na nim cebulę. gdy to nastąpi dodać ogórki i smażyć nadal około 3-5 minut, cały czas mieszając. Dodać kiełbasę i dalej smażyć około 3-4 minut co jakiś czas mieszając,żeby kiełbasa się nie przypaliła. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Wlać wodę, zamieszać. Dodać koncentrat i porządnie wymieszać. zagotować. Dodać sól i pieprz do smaku, a także paprykę, ostatni raz zamieszać. Gotowe:-) Podawać gorące z chlebem. Smacznego!
Forszmark z kiełbasą i ogórkiem kiszonym
Cebulę obrać i drobno pokroić, ale nie drobniutko
Forszmark z kiełbasą i ogórkiem kiszonym
Kiełbasą i ogórki pokroić w kostkę średniej wielkości
Forszmark z kiełbasą i ogórkiem kiszonym
Do zeszklonej cebuli dodac ogórki i smażyć około 3-5 minut
Forszmark z kiełbasą i ogórkiem kiszonym
Dodać kiełbasę, wymieszać i smażyć jeszcze 5 minut