Bakalie na dole ciasta

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Bakalie na dole ciasta

biedroneczki
Ja robię tak samo. Bakalie obtaczam w mące i dodaję do ciasta. Jak masz duże bakalie to pokrój je na mniejsze kawałki. Rodzynki przed dodaniem do ciasta namaczam w herbacie lub procentach. Nie obtaczam ich w mące by byłoby z tym sporo kłopotu. 

Odp: Bakalie na dole ciasta

mocsłodkości
skuter5 napisał(a):

Co zrobić, żeby bakalie dodawane go ciasta nie lądowały na jego dnie? Co piekę takie ciasto to one lądują na spodzie, a nie są tam gdzie powinny.


Ja obtaczam bakalie w mące. Dodaję je na końcu do ciasta i delikatnie mieszam. To sprawi że one nie opadną na dno tylko równomiernie rozłożą się w cieście

Bakalie na dole ciasta

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 899
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Co zrobić, żeby bakalie dodawane go ciasta nie lądowały na jego dnie? Co piekę takie ciasto to one lądują na spodzie, a nie są tam gdzie powinny.

Odpowiedz na/ edytuj Bakalie na dole ciasta