Ja robię tak samo. Bakalie obtaczam w mące i dodaję do ciasta. Jak masz duże bakalie to pokrój je na mniejsze kawałki. Rodzynki przed dodaniem do ciasta namaczam w herbacie lub procentach. Nie obtaczam ich w mące by byłoby z tym sporo kłopotu.
Co zrobić, żeby bakalie dodawane go ciasta nie lądowały na jego dnie? Co piekę takie ciasto to one lądują na spodzie, a nie są tam gdzie powinny.
Ja obtaczam bakalie w mące. Dodaję je na końcu do ciasta i delikatnie mieszam. To sprawi że one nie opadną na dno tylko równomiernie rozłożą się w cieście
Bakalie na dole ciasta
Obserwuj wątekOdp: Odp: Bakalie na dole ciasta
biedroneczki
Odp: Bakalie na dole ciasta
mocsłodkości
Ja obtaczam bakalie w mące. Dodaję je na końcu do ciasta i delikatnie mieszam. To sprawi że one nie opadną na dno tylko równomiernie rozłożą się w cieście
Bakalie na dole ciasta
skuter5