Czyli już wszystko jasne. Przeoczyłem najważniejszy etap przygotowania dania Już więcej tego błędu nie popełnię. Dzięki miłe panie za naprowadzenie mnie na właściwy tor
Dokładnie tak. Zgadzam się z Tobą w 100%. Bakłażan bez posypania go solą jest dosłownie niejadalny Też popełniłam taki błąd jak robiłam z niego danie po raz pierwszy. Jednak jak to się mówi "Człowiek uczy się na błędach". Kolejne danie z bakłażanem wyszło genialne
Bakłażan z natury ma w sobie gorycz, Można się jej z łatwością pozbyć Bakłażana kroisz posypujesz solą i odstawiasz, by puścił sok. Powstałą wodę odlewasz, a kawałki bakłażana osuszasz np. ręcznikiem papierowym i gotowe
Dlaczego bakłażan jest gorzki? Przygotowywałem wczoraj po raz pierwszy danie z bakłażanem i było delikatnie mówiąc okropne. Wyszło tak gorzkie, że masakra. Jakieś pomysły? Już więcej nie sięgnę po to warzywo :/
Bakłażan
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Bakłażan
skuter5
Odp: Odp: Bakłażan
mocsłodkości
Odp: Bakłażan
ciasteczka
Bakłażan
skuter5