Biała czekolada

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Biała czekolada

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 678
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
misia5 napisał(a):

skuter5 napisał(a):

Wiecie może czy biała czekolada nadaje się do babeczek i muffinek? Nie chodzi mi o czekoladę, którą dajemy pokrojoną tylko rozpuszczamy ją i dodajemy taką płynną.


Możesz dodać ale musisz uważać z ilością. Zbyt dużo czekolady sprawi, że ciasto po upieczeniu będzie się sypało. Nie będzie spójne. Smak takich muffinek jest genialny


To jednak nie będę jej rozpuszczał. Dam ją pokrojoną, a rozpuszczę gorzką czekoladę.

Odp: Biała czekolada

misia5
  • misia5

  • Posty: 1941
  • Przepisy: 591
  • Artykuły: 0
skuter5 napisał(a):

Wiecie może czy biała czekolada nadaje się do babeczek i muffinek? Nie chodzi mi o czekoladę, którą dajemy pokrojoną tylko rozpuszczamy ją i dodajemy taką płynną.


Możesz dodać ale musisz uważać z ilością. Zbyt dużo czekolady sprawi, że ciasto po upieczeniu będzie się sypało. Nie będzie spójne. Smak takich muffinek jest genialny

Biała czekolada

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 678
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Wiecie może czy biała czekolada nadaje się do babeczek i muffinek? Nie chodzi mi o czekoladę, którą dajemy pokrojoną tylko rozpuszczamy ją i dodajemy taką płynną.

Odpowiedz na/ edytuj Biała czekolada