Ciasto na pączki powinno być odpowiedni wyrobione bo dzięki temu jest puszyste a jak jest puszyste to unosi się na głębokim tłuszczu
O tak. Zgadzam się z tym. Teraz już zawsze będę dokładnie wyrabiał ciasto, by potem było delikatne i puszyste. W tym roku po raz pierwszy wyszły mi te białe paski
O super. Bardzo dziękuję za radę. Postaram się do niej zastosować, choć w zarabianiu ciasta mistrzem nie jestem Jednak czego się nie robi dla białej obwódki
Biała obwódka powinna się pojawić na pączkach, gdy bardzo dobrze zarobisz i zagnieciesz ciasto. Powinno być one lekkie i bardzo puszyste. Dzięki temu po włożeniu pączka do tłuszczu nie opadnie on na dno tylko będzie pływał po powierzchni. Oleju ma być tyle, by pączek swobodnie pływał. Wlewanie go by sięgał do połowy pączka odpada
Mam pytanko co trzeba zrobić, żeby na pączku robionym w domu wychodziła biała obwódka? Jakoś mi się jeszcze nie udało tego dokonać. Zawsze wychodzą mi pączki bez tej obwódki. Smakują wyśmienicie, ale ta obwódka mnie kręci
Biała obwódka na pączku
Obserwuj wątekOdp: Biała obwódka na pączku
misia5
Odp: Odp: Biała obwódka na pączku
skuter5
O tak. Zgadzam się z tym. Teraz już zawsze będę dokładnie wyrabiał ciasto, by potem było delikatne i puszyste. W tym roku po raz pierwszy wyszły mi te białe paski
Odp: Biała obwódka na pączku
ankaszym
Odp: Biała obwódka na pączku
skuter5
Odp: Biała obwódka na pączku
mocsłodkości
Odp: Biała obwódka na pączku
misia5
Biała obwódka na pączku
skuter5