Bułka tarta

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Bułka tarta

robaczek
  • robaczek

  • Posty: 867
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja bym nie przesiewała. Miałam kiedyś taką bułkę po zmieleniu jej w domu. Kotlety były bardziej chrupiące

Odp: Bułka tarta

mocsłodkości
biedroneczki napisał(a):

Zauważyliście, że w kupnej ( zwłaszcza w tej z hipermarketów) bułce tartej są takie większe "kulki" jakby nie do końca zmielonej bułki?. Ja przesiewam taką bułkę tartą i zostają mi właśnie takie "kulki". Macie jakieś rady do czego to wykorzystać? Już nie mogę się doczekać mojej maszynki do mielenia. W końcu będę miała normalną bułkę tartą


Możesz taką bułkę dodać do zagęszczenia farszu lub kotletów z mięsa mielonego.

Bułka tarta

biedroneczki
Zauważyliście, że w kupnej ( zwłaszcza w tej z hipermarketów) bułce tartej są takie większe "kulki" jakby nie do końca zmielonej bułki?. Ja przesiewam taką bułkę tartą i zostają mi właśnie takie "kulki". Macie jakieś rady do czego to wykorzystać? Już nie mogę się doczekać mojej maszynki do mielenia. W końcu będę miała normalną bułkę tartą

Odpowiedz na/ edytuj Bułka tarta