Moim faworytem są podłużne buraki. Kiedy ich nie ma gotuję okrągłe, ale one po sezonie nie bardzo nam smakują. Poza tym strasznie długo się gotują. Lubię takie buraczki świeżo wyrwane z ziemi. Gotują się mega szybko i są mega delikatne
Ja najczęściej kupuję te podłużne. Jakoś bardziej nam smakują. Te okrągłe też są smaczne, ale nie zawsze można trafić na takie w odpowiednim kolorze. Najgorsze są te które po przekrojeniu mają takie białe okręgi wewnątrz.
Jakie buraki najczęściej kupujecie? Wolicie to okrągłe czy może podłużne? Które są smaczniejsze i szybciej się gotują. Która z odmian będzie najlepsza na dodatek do obiadu?
Ja uwielbiam te podłużne. Moim zdaniem są smaczniejsze. Jeśli chodzi o gotowanie to nie zwracałam uwagi na to jak długo się gotują Są idealne do zupy, sałatki i tak jak piszesz dodatek do obiadu.
Jakie buraki najczęściej kupujecie? Wolicie to okrągłe czy może podłużne? Które są smaczniejsze i szybciej się gotują. Która z odmian będzie najlepsza na dodatek do obiadu?
Buraki
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Buraki
skuter5
Odp: Odp: Odp: Buraki
biedroneczki
Odp: Odp: Buraki
ciasteczka
Odp: Buraki
robaczek
Ja uwielbiam te podłużne. Moim zdaniem są smaczniejsze. Jeśli chodzi o gotowanie to nie zwracałam uwagi na to jak długo się gotują Są idealne do zupy, sałatki i tak jak piszesz dodatek do obiadu.
Buraki
mocsłodkości