Mi przeszkadza jednak i bardzo podoba mi się pomysł ze skórką pomarańczową na palniku. Niestety mam kuchenkę indukcyjną i zostaje mi chyba tylko ziemniak na patelni?
Tzn mnie też ogólnie nie przeszkadza, mogłabym mieszkać w smażalniach przeszkadza mi za to zapach pozostający np na firance. Albo kiedy spodziewam się gości i chcę by mój dom pachniał świeżością i czystością, a nie żeby z progu witał ich intensywny zapach tylko i wyłącznie smażonej ryby... Ja i tak częściej robię rybę w piekarniku niż na patelni, albo na parze, głównie ze względu na dzieci.
Moja babcia wrzuca na patelnię razem z rybą kawałek ziemniaka albo jabłka.
Ja sypie na palnik, na którym stawiam patelnię goździki, mieloną kawę albo pomarańczową skórkę. Rybę zawsze traktuję sokiem z cytryny, co moim zdaniem trochę neutralizuje zapaszek
A poza tym to u mnie w kuchni zawsze okno uchylone kiedy coś gotuję, bo włączony wyciąg sprawy nie załatwia.
Dla osób, które nie znoszą zapachu po usmażeniu rybki proponuję zrobić panierkę z sera żółtego ( ja wybieram słodkie sery z dziurami- dodaje dodatkowy smak), oczywiście przygotowanie rybki jest takie samo jak w każdej panierce.
czyli,
-rybka w mąkę
- rybka z mąki w jajko
- rybka z jajka w ser
Ja osobiście mieszam ser z bułką tartą, ponieważ nie łapie ser tak idealnie, za to w te luki wpadnie bułeczka.
Znacie jeszcze jakieś pomysły W razie, gdyby sera zabrakło i nie było czasu na jego kupno)
Odpowiedz na/ edytuj by nie śmierdziało smażoną rybką
by nie śmierdziało smażoną rybką
Obserwuj wątekOdp: Odp: by nie śmierdziało smażoną rybką
Pati83
Odp: by nie śmierdziało smażoną rybką
Rossie
Odp: by nie śmierdziało smażoną rybką
zewa
Odp: by nie śmierdziało smażoną rybką
Rossie
Ja sypie na palnik, na którym stawiam patelnię goździki, mieloną kawę albo pomarańczową skórkę. Rybę zawsze traktuję sokiem z cytryny, co moim zdaniem trochę neutralizuje zapaszek
A poza tym to u mnie w kuchni zawsze okno uchylone kiedy coś gotuję, bo włączony wyciąg sprawy nie załatwia.
by nie śmierdziało smażoną rybką
KaczorQ
czyli,
-rybka w mąkę
- rybka z mąki w jajko
- rybka z jajka w ser
Ja osobiście mieszam ser z bułką tartą, ponieważ nie łapie ser tak idealnie, za to w te luki wpadnie bułeczka.
Znacie jeszcze jakieś pomysły W razie, gdyby sera zabrakło i nie było czasu na jego kupno)