Wszystko zależy od odmiany ziemniaków. Niektóre się po prostu do tego nie nadają. Z odmian nadających się na frytki można polecić Galę i Solarę. Namoczenie pokrojonych ziemniaków w wodzie z cukrem również się sprawdza.
Dokładnie. Dużo zależy od ziemniaków. Niestety wielu sprzedawców nie wie co sprzedaje. Dla nich ziemniak to ziemniak.
Wszystko zależy od odmiany ziemniaków. Niektóre się po prostu do tego nie nadają. Z odmian nadających się na frytki można polecić Galę i Solarę. Namoczenie pokrojonych ziemniaków w wodzie z cukrem również się sprawdza.
Jak zrobić chrupiące frytki? Moje zawsze są miękkie i bez polotu
Dostałem kiedyś taką radę odnośnie frytek. Pokrojone na frytki ziemniaki obgotuj 3-4 minuty w wodzie z dodatkiem cukru. Następnie osusz i ostudź. Zimne obsmaż aż ziemniaki staną się szkliste. Wyjmij i poczekaj aż lekko ostygną. Następnie ponownie włóż go dobrze nagrzanego oleju i usmaż na rumiano. Tak robię od jakiegoś czasu i frytki smakują genialnie
Chrupiące frytki
Obserwuj wątekOdp: Odp: Chrupiące frytki
mocsłodkości
Dokładnie. Dużo zależy od ziemniaków. Niestety wielu sprzedawców nie wie co sprzedaje. Dla nich ziemniak to ziemniak.
Odp: Chrupiące frytki
stotinka
Odp: Chrupiące frytki
skuter5
Dostałem kiedyś taką radę odnośnie frytek. Pokrojone na frytki ziemniaki obgotuj 3-4 minuty w wodzie z dodatkiem cukru. Następnie osusz i ostudź. Zimne obsmaż aż ziemniaki staną się szkliste. Wyjmij i poczekaj aż lekko ostygną. Następnie ponownie włóż go dobrze nagrzanego oleju i usmaż na rumiano. Tak robię od jakiegoś czasu i frytki smakują genialnie
Chrupiące frytki
robaczek