Też myślę, że to kwestia przechowywania. Ja np. wkładałam kiedyś ciasto to lodówki i to był największy błąd mojego życia. No dobra, większym błędem był kefir z jajecznicą, kubusiem i czekoladą od Aro, ale skapciałe ciasto francuskie też musiałam porządnie odżałować.
Upiekłam ciasto francuskie z myślą o kremówce. Niestety było mega twarde. Wyrosło ale było tak twarde że masakra. Jak myślicie co poszło nie tak?
Stawiam na złe przechowywanie. Raz miałam taką przygodę. Niby ciasto przyniosłam dopiero co ze sklepu i dałam do lodówki. Było w niej cała noc, żeby dobrze się schłodziło Po upieczeniu było twarde i nie dało się pokroić.
Ciasto francuskie
Obserwuj wątekOdp: Ciasto francuskie
B.Sadowska80
Odp: Ciasto francuskie
mocsłodkości
Stawiam na złe przechowywanie. Raz miałam taką przygodę. Niby ciasto przyniosłam dopiero co ze sklepu i dałam do lodówki. Było w niej cała noc, żeby dobrze się schłodziło Po upieczeniu było twarde i nie dało się pokroić.
Odp: Ciasto francuskie
ciasteczka
A może było "stare" albo źle przechowywane?
Ciasto francuskie
robaczek