Ciasto francuskie

Obserwuj wątek

Odp: Ciasto francuskie

B.Sadowska80
Też myślę, że to kwestia przechowywania. Ja np. wkładałam kiedyś ciasto to lodówki i to był największy błąd mojego życia. No dobra, większym błędem był kefir z jajecznicą, kubusiem i czekoladą od Aro, ale skapciałe ciasto francuskie też musiałam porządnie odżałować.

Odp: Ciasto francuskie

mocsłodkości
robaczek napisał(a):

Upiekłam ciasto francuskie z myślą o kremówce. Niestety było mega twarde. Wyrosło ale było tak twarde że masakra. Jak myślicie co poszło nie tak?


Stawiam na złe przechowywanie. Raz miałam taką przygodę. Niby ciasto przyniosłam dopiero co ze sklepu i dałam do lodówki. Było w niej cała noc, żeby dobrze się schłodziło Po upieczeniu było twarde i nie dało się pokroić.

Odp: Ciasto francuskie

ciasteczka
robaczek napisał(a):

Upiekłam ciasto francuskie z myślą o kremówce. Niestety było mega twarde. Wyrosło ale było tak twarde że masakra. Jak myślicie co poszło nie tak?


A może było "stare" albo źle przechowywane?

Ciasto francuskie

robaczek
  • robaczek

  • Posty: 365
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Upiekłam ciasto francuskie z myślą o kremówce. Niestety było mega twarde. Wyrosło ale było tak twarde że masakra. Jak myślicie co poszło nie tak?

Odpowiedz na/ edytuj Ciasto francuskie