Całe :/ Możliwe, że to wina temperatury, bo mi coś ostatnio piekarnik nawala. Może to przyczyna. A czemu pytasz o to czy całe czy brzegi?
Pytałam o brzegi, bo jak smarujesz wierzch ciasta jajkiem to nie może ono spłynąć na zewnątrz, bo zamknie ciasto i to się nie otworzy. Nie podniesie się tak ładnie jak powinno
A o to chodziło Dobrze wiedzieć, ze trzeba na to zwrócić uwagę. Do tej pory jakoś nie przywiązywałam to tego większej uwagi.
Całe :/ Możliwe, że to wina temperatury, bo mi coś ostatnio piekarnik nawala. Może to przyczyna. A czemu pytasz o to czy całe czy brzegi?
Pytałam o brzegi, bo jak smarujesz wierzch ciasta jajkiem to nie może ono spłynąć na zewnątrz, bo zamknie ciasto i to się nie otworzy. Nie podniesie się tak ładnie jak powinno
Ciasto francuskie nie wyrosło
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Ciasto francuskie nie wyrosło
robaczek
A o to chodziło Dobrze wiedzieć, ze trzeba na to zwrócić uwagę. Do tej pory jakoś nie przywiązywałam to tego większej uwagi.
Odp: Odp: Odp: Ciasto francuskie nie wyrosło
biedroneczki
Pytałam o brzegi, bo jak smarujesz wierzch ciasta jajkiem to nie może ono spłynąć na zewnątrz, bo zamknie ciasto i to się nie otworzy. Nie podniesie się tak ładnie jak powinno
Odp: Odp: Ciasto francuskie nie wyrosło
robaczek
Odp: Ciasto francuskie nie wyrosło
biedroneczki
A nie wyrosło całe czy tylko brzegi?
Odp: Ciasto francuskie nie wyrosło
mocsłodkości
Może miałaś zbyt niską temperaturę w piekarniku? Ciasto to lubi 200 st i więcej.
Ciasto francuskie nie wyrosło
robaczek