Ciasto ucierane

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Ciasto ucierane

robaczek
  • robaczek

  • Posty: 867
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Udało się Dziewczyny wyszło mi to ciasto po raz pierwszy Dzięki za rady.

Odp: Odp: Odp: Ciasto ucierane

robaczek
  • robaczek

  • Posty: 867
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Zatem spróbuję jeszcze raz. Tym razem tak jak piszecie będę miksowała znacznie krócej niż zwykle. Mam cichą nadzieję, że tym razem mi wyjdzie

Odp: Odp: Ciasto ucierane

ciasteczka
Potwierdzam. Im dłużej miksujesz ciasto tym gorzej. Bez względu na to jakiej mąki nie użyjesz to jeśli będziesz miksować ciasto zbyt długo ciasto będzie twarde i zbite.

Odp: Ciasto ucierane

mocsłodkości
robaczek napisał(a):

Jaka mąką będzie najlepsza do przygotowania ciasta ucieranego? Chce żeby ciasto było puszyste a nie zbite że można je tasakiem kroić.


Ja używam zwykłej tortowej tym 405. Może za długo ucierasz i gluten z mąki zaczyna się uwalniać? Im dłużej miksujesz tym gorzej dla ciasta.

Ciasto ucierane

robaczek
  • robaczek

  • Posty: 867
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Jaka mąką będzie najlepsza do przygotowania ciasta ucieranego? Chce żeby ciasto było puszyste a nie zbite że można je tasakiem kroić.

Odpowiedz na/ edytuj Ciasto ucierane