Jakiego cukru najczęściej używacie do wypieków? Wolicie biały czy może trzcinowy? A może jeszcze inny?
Uwielbiam wypieki z cukrem muscowado bo mają inny smak i aromat. Niby ten sam przepis ale zmieniony cukier, a smak zupełnie inny. Niestety praca z tym cukrem nie jest taka prosta, bo się zbija w bryłki i ciężko się go uciera, ale za to smak rekompensuje wszystkie niedogodności
Cukier
Obserwuj wątekOdp: Cukier
ciasteczka
Odp: Cukier
kulinarnyprzemek
Odp: Cukier
robaczek
Ja używam białego cukru. Trzcinowego do kawy i herbaty
Odp: Cukier
mocsłodkości
Uwielbiam wypieki z cukrem muscowado bo mają inny smak i aromat. Niby ten sam przepis ale zmieniony cukier, a smak zupełnie inny. Niestety praca z tym cukrem nie jest taka prosta, bo się zbija w bryłki i ciężko się go uciera, ale za to smak rekompensuje wszystkie niedogodności
Odp: Cukier
misia5
Ja najczęściej używam cukru trzcinowego choć pojawia się też cukier muscowado i biały. Osobiście wolę cukier trzcinowy, bo jest smaczniejszy
Odp: Cukier
biedroneczki
Ja różnie. Zależy od tego jaki mam. Niestety trzcinowy czasem ciężko u nas dostać więc większość wypieków robię z białym.
Cukier
skuter5