My też zrywamy takie małe zgrabne cukinie. Wolimy nie wyrzucać środka A takie małe i średnie cukinie mają miękkie i delikatne wnętrze i są idealne np. do leczo
Też wolę małe cukinie, bo wtedy są miękkie i łatwiej się je kroi A do czego używacie cukinii? Ja najchętniej stosuję do leczo, ale ostatnio odkryłam, że z leczo można też zrobić zupę, np. https://zakochanewzupach.pl/leczo-z-cukinia-i-chorizo/ polecam ten przepis
Ja zrywam małe. Lubię takie ponieważ nie mają dużych nasion i można je wykorzystać w całości bez odrzucania ich środka. Pamiętam jednak z dzieciństwa jak moja babcia robiła nam kotlety z cukinii i miały one kształt dętek Nie miały środków , bo babunia trzymała cukinię aż ta będzie ogromna
Już wkrótce zacznie się sezon na cukinię U nas już pierwsze kwiaty się pojawiły Jakie cukinie zrywacie i jak je najczęściej przyrządzacie? Wolicie takie średniej wielkości czy może hodujecie takie wielkie olbrzymy?
Cukinia
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Cukinia
misia5
Odp: Odp: Cukinia
Juliawkuchni
Odp: Cukinia
ciasteczka
Cukinia
mocsłodkości