Bardzo polecam robić cydr, jest inny niż ten ze skelpu. To mój niezawodny przepis:
http://photo-kuchnia.blogspot.com/2016/07/cydr-jabkowy-domowej-roboty.html
nie robiłam ale piłam u znajomych bo robią na wsi. Jak się spotkam z nimi poproszę o przepis. Ale tak między nami- zupełnie inny smak niż ten ze sklepu cydr. Intensywniejszy. Ten cydr sklepowy smakuje mi jak szmapna dla dzicie
Oj warto :-) Tylko nie z z soku z kartonika a ze świeżych jabłek. Wcale nie takie trudne a jaka satysfakcja :-) Zwłaszcza, że jabłka już się zaczęły. A koszty produkcji dla posiadacza jabłonki w ogródku praktycznie żadne. Ja zaczęłam w zeszłym roku i wyszedł super, tylko z butelek połowa uciekała przy otwieraniu. Jest fajna książka o domowej produkcji cydru "cydr z polskich jabłek" - bardzo łatwym językiem napisana, a zawierająca bardzo dużo praktycznych informacji ( jak się ustrzec przed wybuchającymi butelkami też ;-) ). Polecam. Dostałam ostatnio w prezencie i nie mogę się doczekać kiedy mi jabłka dojrzeją.
cydr
Obserwuj wątekOdp: cydr
sniadaniedolozka
http://photo-kuchnia.blogspot.com/2016/07/cydr-jabkowy-domowej-roboty.html
Odp: cydr
dodaaa
Odp: cydr
WinoToskanii_pl
Odp: cydr
wiesiek21
chyba spróbuję
Odp: Odp: cydr
ewela24
Odp: cydr
jadzia18
Odp: Odp: cydr
ewela24
Odp: cydr
PatrycjaO
cydr
ewela24