Ja osobiście co jakiś czas czyszczę czajnik bezprzewodowy cytryną. Schodzi bardzo łatwo i czajnik jest czysty. Potem muszę dokładnie go wypłukać, bo kawa o smaku cytrynu mi nie smakuje
Spróbuję najpierw tej cytryny. Jak ona nie pomoże to spróbuję z sodą oczyszczoną. Jak to nie zadziała kupię jej nowy czajnik i tym razem będę pilnowała go osobiście.
Zapomniałam jeszcze dodać, że jeśli nadal będzie osad możesz na ściereczkę dać sodę i niewielką ilość dobrego płynu do naczyń. Wnętrze porządnie wyszorować a potem kilka razy dobrze wypłukać. Nim zacznie ktoś gotować wodę w takim czajniku trzeba kilka razy wodę w nim zagotować i wylać. Chodzi o to żeby woda była wodą a nie wodą z dodatkami
Spróbuj cytryną. Wyciśnij sok z połowy cytryny do czajnika, Skórkę przetnij na pół i wnętrzem każdej z powstałych ćwiartek zacznij pocierać wnętrze czajnika. Możesz też spróbować sody oczyszczonej. Zagotuj wodę w czajniku ( tyle ile możesz najwięcej) Wsyp opakowanie sody oczyszczonej i zostaw ja jakiś. potem przetrzyj wnętrze czystą ściereczką.
Babcia mojego męża ma czajnik bezprzewodowy. Niby nic nadzwyczajnego, ale chyba zapomniała, że go się w środku myje. Czym najlepiej wyszorować taki "stary" brud? Wygląda to okropnie.
Czajnik bezprzewodowy
Obserwuj wątekOdp: Czajnik bezprzewodowy
gosia56
Odp: Odp: Odp: Odp: Czajnik bezprzewodowy
skuter5
Odp: Odp: Odp: Czajnik bezprzewodowy
mocsłodkości
Odp: Odp: Czajnik bezprzewodowy
ciasteczka
Odp: Czajnik bezprzewodowy
ciasteczka
Czajnik bezprzewodowy