Wydaje mi się, że przy takim smażeniu patelnia (wok) musi być bardzo dobrze rozgrzana. Dzięki temu nie ma szans na zimne (nie mówiąc już o surowym) jedzenie. Tylko trzeba mieć wyczucie, bo taka patelnia potrafi się paskudnie mocno rozgrzać i jedna chwila nieuwagi i katastrofa gotowa ( "przetestowała" na sobie :/ )
Ostatnio pojawiła się moda na szybkie smażenie potraw 2-3 minuty i już okazuje się potrawy w środku są zimne i surowe takich rzeczy nie jem i nie polecam
Nie mogłabym zjeść owoców morza, skorupiaków, owadów, węża ani zwierząt zwykle trzymanych jako domowe. Na samą myśl o ośmiorniczkach, krewetkach czy pieczonej śwince morskie aż mnie odrzuca.
Ja oprócz wymienionych przez Was rzeczy nie zjadłabym świnki morskiej, psa, czy kota. Odstrasza mnie też myśl o zjedzeniu stuletniego jajka oraz sfermentowanej ryby i jej ikry. Dla mnie okropność, a inni się tym zajadają.
Ja mam podobnie,z tym że oprócz owoców morza nigdy ie przełknę kuchni azjatyckiej jak zupa ze skorpionów czy duszonego węzą,to mnie po prostu obrzydza.
Jeśli o mnie chodzi to nie przemogę się przy owocach morza typu ośmiornice, przegrzebki, kalmary, krewetki. Nie zjem też ślimaków, ani owadów i innych robali Okropność
To tak jak ja Dla mnie takie dania to czysta abstrakcja Nie zjem też mięsa, które jest niewysmażone. Dla mnie to surowe mięso. Ludzie się tym zajadają, a mnie skręca
Jeśli o mnie chodzi to nie przemogę się przy owocach morza typu ośmiornice, przegrzebki, kalmary, krewetki. Nie zjem też ślimaków, ani owadów i innych robali Okropność
Każdy z nas ma takie dania, które może jeść non stop i nigdy mu się nie znudzą. Bywają jednak też potrawy czy też poszczególne składniki, których za nic w świecie byśmy do ust nie wsadzili. Jak to jest u Was? Czego za nic byście nie spróbowali?
Czego nie weźmiecie do ust?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Czego nie weźmiecie do ust?
misia5
Odp: Czego nie weźmiecie do ust?
baniusia3
Myszkaaa
annalaskowa
zielonka
mocsłodkości
WinoToskanii_pl
Odp: Odp: Czego nie weźmiecie do ust?
misia5
To tak jak ja Dla mnie takie dania to czysta abstrakcja Nie zjem też mięsa, które jest niewysmażone. Dla mnie to surowe mięso. Ludzie się tym zajadają, a mnie skręca
ciasteczka
Czego nie weźmiecie do ust?
misia5