Czosnek

Obserwuj wątek

Odp: Czosnek

efu7
  • efu7

  • Posty: 15
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja siekam wszystko i nawet nie zauważyłam, żeby to nadawało gorzkiego smaku potrawom Ale bardzo rzadko zdarzają mi się ząbki z tym zielonym kiełkiem

Odp: Czosnek

misia5
  • misia5

  • Posty: 2274
  • Przepisy: 701
  • Artykuły: 0
Ja ten zielony środek wycinam i wyrzucam. On jest gorzki i zmienia smak potrawy. Robię tak od zawsze i szczerze mówiąc nie mam pojęcia skąd mi się ten nawyk wziął.

Czosnek

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 899
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Mam pytanko. Co robicie z zielonym środkiem ząbków czosnku? Chodzi o te zielone listki, które zada moment przebiją się przez biała powłokę. Moja żona sieka wszystko jak leci, a ja uparcie wycinam to zielone wnętrze i siekam tylko białą część. Żona patrzy z ukosa z dziwnym wyrazem twarzy i pyta, czy mi się nie nudzi Wg mnie to zielone jest gorzkie i trzeba to wyciąć. tak robiła babcia i od niej się tego nauczyłem. a Wy co robicie z tą zieloną częścią - siekacie czy odrzucacie?

Odpowiedz na/ edytuj Czosnek