Witam!
Ostatnimi czasy walczę z nadwagą i proszę Was o porady co można przyrządzić smacznego z bardzo niewielką ilością węglowodanów?
Produkty bez ograniczeń to wszystkie mięsa (w tym również smalec), ryby, jaja i większość warzyw (w tym oleje roślinne).
Produkty w ograniczonych ilościach:
Ser żółty - 100g
Śmietana, majonez, sok z cytryny, sos sojowy - 4 łyżki (dla każdego z osobna)
Bulion - 2 szklanki
Warzywa, które mi szczególnie smakują to: pieczarki, cebula, papryka, pomidory. Nie ukrywam, że dlatego, bo kojarzą mi się z pizzą
Myślę o dwóch rzeczach:
1. Sałatka: sałata, pomidory, majonez, jajka na twardo, boczek i sos winegret.
2. Myślałem o takiej niby-lasagne'i. Mięso mielone podsmażone z cebulką i pieczarkami. Do tego pomidory i pieczarki, posypać tartym serem i do piekarnika.
Sos sojowy nawet nie wiem do czego by pasował, a bulion to lubię pić zamiast herbaty, więc się nie zmarnuje
Co myślicie? W kulinariach mam zero doświadczenia, więc z otwartym umysłem przyjmę każdą poradę jak i krytykę.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Odpowiedz na/ edytuj Czy low-carb może być smaczny?
Czy low-carb może być smaczny?
Obserwuj wątekCzy low-carb może być smaczny?
venize
Ostatnimi czasy walczę z nadwagą i proszę Was o porady co można przyrządzić smacznego z bardzo niewielką ilością węglowodanów?
Produkty bez ograniczeń to wszystkie mięsa (w tym również smalec), ryby, jaja i większość warzyw (w tym oleje roślinne).
Produkty w ograniczonych ilościach:
Ser żółty - 100g
Śmietana, majonez, sok z cytryny, sos sojowy - 4 łyżki (dla każdego z osobna)
Bulion - 2 szklanki
Warzywa, które mi szczególnie smakują to: pieczarki, cebula, papryka, pomidory. Nie ukrywam, że dlatego, bo kojarzą mi się z pizzą
Myślę o dwóch rzeczach:
1. Sałatka: sałata, pomidory, majonez, jajka na twardo, boczek i sos winegret.
2. Myślałem o takiej niby-lasagne'i. Mięso mielone podsmażone z cebulką i pieczarkami. Do tego pomidory i pieczarki, posypać tartym serem i do piekarnika.
Sos sojowy nawet nie wiem do czego by pasował, a bulion to lubię pić zamiast herbaty, więc się nie zmarnuje
Co myślicie? W kulinariach mam zero doświadczenia, więc z otwartym umysłem przyjmę każdą poradę jak i krytykę.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!