Dekorowanie pierniczków

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Dekorowanie pierniczków

ciasteczka
Szukałam u nas tych lukrów ale wszystkie wyszły Nie ma ich w ani jednym sklepie. Zostaje hipermarket, ale niestety za mało czasu na wypad po opakowanie lukrów  

Odp: Odp: Odp: Dekorowanie pierniczków

robaczek
  • robaczek

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Są jeszcze kupne lukry takie w tubkach. Zwykłe zastygają, niestety te brokatowe nie współpracują pod tym względem. Lepią się niemiłosiernie cały czas.

Odp: Odp: Dekorowanie pierniczków

mocsłodkości
Tak właśnie myślałam. Zostaniemy przy starym dobrym lukrze, z którego można piękne cuda zrobić

Odp: Dekorowanie pierniczków

ciasteczka
mocsłodkości napisał(a):

Czym oprócz lukru można udekorować pierniczki? Lukier w tej kwestii wiedzie prym, ale ciekawa jestem czy Wy dekorujecie czymś innym swoje dzieła. My z dziećmi dekorujemy lukrem zrobionym z pudru i białka. A Wy?

Ja także dekoruję pierniczki lukrem. Udekorować je możesz też czekoladą i kolorowymi posypkami. Tylko pod wpływem ciepła czekolada będzie miękła i wszystko może popłynąć. Pod tym względem lukier jest najlepszy. 

Dekorowanie pierniczków

mocsłodkości
Czym oprócz lukru można udekorować pierniczki? Lukier w tej kwestii wiedzie prym, ale ciekawa jestem czy Wy dekorujecie czymś innym swoje dzieła. My z dziećmi dekorujemy lukrem zrobionym z pudru i białka. A Wy?

Odpowiedz na/ edytuj Dekorowanie pierniczków