Jakimi masami przekładacie andruty? Wolicie kupne masy czy sami w domu je robicie?
Ja jak potrzebuję coś słodkiego ja już to przekładam masą krówkową z puszki. Natomiast jak planuję takie wafelki z wyprzedzeniem to sama robię masę karmelową lum krem czekoladowy.
Jak robisz domową masę karmelową?
Puszkę mleka skondensowanego zalewam wodą i gotuję około 3 godziny. Przy czym musisz pilnować żeby woda się nie wygotowała inaczej będziesz miał murowany remont kuchni
Aż taka wystrzałowa ta masa? Muszę ją wypróbować
I to jeszcze jak Na szczęście mnie ta "przyjemność" ominęła
Jakimi masami przekładacie andruty? Wolicie kupne masy czy sami w domu je robicie?
Ja jak potrzebuję coś słodkiego ja już to przekładam masą krówkową z puszki. Natomiast jak planuję takie wafelki z wyprzedzeniem to sama robię masę karmelową lum krem czekoladowy.
Jak robisz domową masę karmelową?
Puszkę mleka skondensowanego zalewam wodą i gotuję około 3 godziny. Przy czym musisz pilnować żeby woda się nie wygotowała inaczej będziesz miał murowany remont kuchni
Jakimi masami przekładacie andruty? Wolicie kupne masy czy sami w domu je robicie?
Ja jak potrzebuję coś słodkiego ja już to przekładam masą krówkową z puszki. Natomiast jak planuję takie wafelki z wyprzedzeniem to sama robię masę karmelową lum krem czekoladowy.
Jak robisz domową masę karmelową?
Puszkę mleka skondensowanego zalewam wodą i gotuję około 3 godziny. Przy czym musisz pilnować żeby woda się nie wygotowała inaczej będziesz miał murowany remont kuchni
Jakimi masami przekładacie andruty? Wolicie kupne masy czy sami w domu je robicie?
Ja jak potrzebuję coś słodkiego ja już to przekładam masą krówkową z puszki. Natomiast jak planuję takie wafelki z wyprzedzeniem to sama robię masę karmelową lum krem czekoladowy.
Ja wafelki najczęściej przekładam masą z mleka w proszku. Moja rodzina lubi też wafle z masą z galaretki. A jak potrzebuję coś na szybko to krem czekoladowy
Ja używam mas z puszek. Jest spory wybór. W rodzinie był kiedyś przepis na masę do wafli z mlekiem w proszku, ale gdzieś się zawieruszył. Próbowałam kilka przepisów z tym składnikiem, ale smak był inny niż ten, który pamiętam z dzieciństwa. Może babcia dodawała jeszcze jakiś tajny składnik, którego brakuje w tych przepisach.
Jakimi masami przekładacie andruty? Wolicie kupne masy czy sami w domu je robicie?
Ja jak potrzebuję coś słodkiego ja już to przekładam masą krówkową z puszki. Natomiast jak planuję takie wafelki z wyprzedzeniem to sama robię masę karmelową lum krem czekoladowy.
Domowe wafelki
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Odp: Domowe wafelki
mocsłodkości
I to jeszcze jak Na szczęście mnie ta "przyjemność" ominęła
Odp: Odp: Odp: Odp: Domowe wafelki
skuter5
Aż taka wystrzałowa ta masa? Muszę ją wypróbować
Odp: Odp: Odp: Domowe wafelki
mocsłodkości
Puszkę mleka skondensowanego zalewam wodą i gotuję około 3 godziny. Przy czym musisz pilnować żeby woda się nie wygotowała inaczej będziesz miał murowany remont kuchni
Odp: Odp: Domowe wafelki
skuter5
Jak robisz domową masę karmelową?
Odp: Odp: Odp: Domowe wafelki
misia5
Odp: Odp: Domowe wafelki
biedroneczki
Odp: Domowe wafelki
mocsłodkości
Ja jak potrzebuję coś słodkiego ja już to przekładam masą krówkową z puszki. Natomiast jak planuję takie wafelki z wyprzedzeniem to sama robię masę karmelową lum krem czekoladowy.
Domowe wafelki
skuter5