Co zrobić, żeby z ciasta drożdżowego nie wyszedł nam zakalec? Ostatnio mam z tym kłopot. Co zrobię drożdżowe to wychodzi mi zakalec :/
Powodów może być kilka np.:
- zawiało Ci ciasto po upieczeniu,
- zbyt krótko piekłeś takie ciasto,
- zbyt niska temperatura i za krótki czas pieczenia ( im niższa temperatura tym dłużej pieczesz),
- zbyt wysoka temperatura i za krótki czas w piekarniku ( spiekło się ciasto z góry więc uznałeś że się upiekło, a tu niespodzianka w postaci nieupieczonego ciasta).
Mam nadzieję, że pomogłam
Drożdżowy zakalec
Obserwuj wątekOdp: Drożdżowy zakalec
biedroneczki
Powodów może być kilka np.:
- zawiało Ci ciasto po upieczeniu,
- zbyt krótko piekłeś takie ciasto,
- zbyt niska temperatura i za krótki czas pieczenia ( im niższa temperatura tym dłużej pieczesz),
- zbyt wysoka temperatura i za krótki czas w piekarniku ( spiekło się ciasto z góry więc uznałeś że się upiekło, a tu niespodzianka w postaci nieupieczonego ciasta).
Mam nadzieję, że pomogłam
Drożdżowy zakalec
skuter5