Przygotowałem fajną pieczeń z karkówki (duuuża porcja), naszpikowana czosnkiem i chudym boczkiem. Smakuje wyśmienicie, ale nie jest do zjedzenia od razu. Mam pytanie: czy można ją ponownie podgrzać w tymże garnku w piekarniku? Mam go od niedawna i boję się, czy nie pęknie. Bardzo proszę o pewne info. Pozdrawiam Wszystkich
Można podgrzać - ale musisz namoczyć garnek tak jak przed pieczeniem - włożyć pieczeń , wstawić do zimnego piekarnika , nastawić na 180 * C i podgrzwać z 30 minut od chwili kiedy bedzie ta temperatura . Moim zdaniem za długo to prtrwa - szkoda czasu. Włóż pieczeń do rękawa do pieczenia lub zawiń w folię aluminiową ( razem z sosem ) i tak podgrzej będzie szybciej.
Samo moczenie garnka trwa 30 minut - szkoda roboty .
Przygotowałem fajną pieczeń z karkówki (duuuża porcja), naszpikowana czosnkiem i chudym boczkiem. Smakuje wyśmienicie, ale nie jest do zjedzenia od razu. Mam pytanie: czy można ją ponownie podgrzać w tymże garnku w piekarniku? Mam go od niedawna i boję się, czy nie pęknie. Bardzo proszę o pewne info. Pozdrawiam Wszystkich
garnek rzymski
Obserwuj wątekOdp: garnek rzymski
Babciagramolka
Można podgrzać - ale musisz namoczyć garnek tak jak przed pieczeniem - włożyć pieczeń , wstawić do zimnego piekarnika , nastawić na 180 * C i podgrzwać z 30 minut od chwili kiedy bedzie ta temperatura . Moim zdaniem za długo to prtrwa - szkoda czasu. Włóż pieczeń do rękawa do pieczenia lub zawiń w folię aluminiową ( razem z sosem ) i tak podgrzej będzie szybciej.
Samo moczenie garnka trwa 30 minut - szkoda roboty .
garnek rzymski
Stefan43