Ja zawsze, gdy mrożę kurki i chcę coś z nich zrobić (przeważnie gotuję je) to bardzo krótko wykonuję tę czynność, np. podsmażam do 5 minut czy gotuję do 5 minut. Wtedy kurki nie zgorzknieją, wtedy je dobrze przyprawiam i podaję, np. z zieleninką
Witajcie, czy znacie jakiś sposób na już zgorzkniałe kurki? Miałem zamrożoną paczuszkę i sądziłem, że były wcześniej blanszowane, dlatego wrzuciłem mrożone na patelnie, będąc pewnym, że nie zrobią się gorzkie... No niestety było inaczej ;/ Kurki były zbierane ręcznie, nie kupne i dlatego pytam, czy ktoś ma sprawdzony sposób, bo szkoda mi je wyrzucić trochę. Są już połączone z zeszkloną cebulką i lekkim wywarem warzywnym, cytryna i sól nie pomogły nic. Macie jakieś sposoby sprawdzone? A może czyjaś babcia może pomóc?
Gorzkie kurki
Obserwuj wątekOdp: Gorzkie kurki
k.tyczynski
Odp: Gorzkie kurki
MP3-ka
Odp: Gorzkie kurki
LIDZIA
Odp: Gorzkie kurki
julcia12437
Gorzkie kurki
k.tyczynski