Ugotowałam brokuła tak jak radziłaś i faktycznie wyszedł śliczny zielony a nie szarobury jak zawsze Do tego był chrypki, a nie ciapciaty Dzięki za radę
Tak jeszcze nie gotowałem. Ja zawsze gotuję brokuła 7-8 minut. Potem daję na talerz polewam sosem, albo masłem i gotowe. Dobrze wiedzieć, że wystarczą 3 minuty.
Najlepszym sposobem na ugotowanie brokuła by ten nie zmienił koloru jest gotowanie go w osolonym wrzątku przez dosłownie 3 minuty. Potem przelewasz go zimną wodą, by zatrzymać proces gotowania. Ewentualnie żeby pominąć przelewanie wodą, bo ono studzi brokuła możemy od razu go podawać. Dzięki temu będzie ślicznie zielony i ciepły
Ja też tak gotuję brokuły. Oprócz soli dodaję do wody trochę cukru. Lubię też brokuła gotowanego na parze Jest genialny
Najlepszym sposobem na ugotowanie brokuła by ten nie zmienił koloru jest gotowanie go w osolonym wrzątku przez dosłownie 3 minuty. Potem przelewasz go zimną wodą, by zatrzymać proces gotowania. Ewentualnie żeby pominąć przelewanie wodą, bo ono studzi brokuła możemy od razu go podawać. Dzięki temu będzie ślicznie zielony i ciepły
Niby banalny temat, bo kto nie potrafi ugotować brokuła A wie może ktoś jak to zrobić, żeby ten brokuł nie zmienił koloru z ślicznego zielonego na taki paskudny wyblakły i poszarzały zielony?
Gotowanie brokuła
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Gotowanie brokuła
ciasteczka
Odp: Odp: Odp: Gotowanie brokuła
skuter5
Odp: Odp: Gotowanie brokuła
mocsłodkości
Ja też tak gotuję brokuły. Oprócz soli dodaję do wody trochę cukru. Lubię też brokuła gotowanego na parze Jest genialny
Odp: Odp: Gotowanie brokuła
ciasteczka
Odp: Gotowanie brokuła
misia5
Gotowanie brokuła
ciasteczka