Ile masy do tortu?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Ile masy do tortu?

biedroneczki
Uff. Już myślałam, że ze mną coś jest nie tak, bo daję sporo masy. Tort to tort a nie biszkopt posmarowany porcją masy w ilości masła na pieczywie

Odp: Ile masy do tortu?

ciasteczka
biedroneczki napisał(a):

Jak przygotowujecie tort przekładany np. bitą śmietaną i wiśniami to ile masy dajecie pomiędzy biszkopty? Ja daję sporo, a jak jadłam tort u znajomych to masy było jak na lekarstwo. Praktycznie sam biszkopt.

Jak robię tort z samą bitą śmietaną to daję całą na jeden blat. A jak do śmietany dodaję owoce lub inne dodatki to połowę lub 1/4 w zależności jak dużo dodatków do śmietany dodaję

skuter5
  • skuter5

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
biedroneczki napisał(a):

Jak przygotowujecie tort przekładany np. bitą śmietaną i wiśniami to ile masy dajecie pomiędzy biszkopty? Ja daję sporo, a jak jadłam tort u znajomych to masy było jak na lekarstwo. Praktycznie sam biszkopt.

Im więcej tym lepiej. Nie lubię suchych ciast.

misia5
  • misia5

• Przepisy: 701
  • Artykuły: 0
biedroneczki napisał(a):

Dużo zależy od tego czy ktoś lubi ciasta z masami   Ja robiąc ciasto lub tort przekładam blaty ubitą kremówką. Daję całą chyba, że zaznaczam w przepisie inaczej. 

Ile masy do tortu?

biedroneczki

Odpowiedz na/ edytuj Ile masy do tortu?