Ja tam do szarlotki używam jabłek jak leci. Bez względu na gatunek, kolor i smak. Bez względu na wszystko ciasto to zawsze wychodzie najpyszniejsze na świecie i niewiele ciast może mu dorównać Do kawałka jeszcze gorącego ciasta gałka lodów waniliowych z nasionkami wanilii. Czego chcieć więcej
Fajna sprzedawczyni Zgadzam się w 100% z użytkownikiem ciasteczka. Szarlotkę z robisz z każdego gatunku jabłek. Wszystko zależy od Ciebie. Możesz kupić kwaskowe renety, albo słodkie i soczyste rubinole. Możesz też wymieszać kilka odmian. Dzięki temu uzyskasz niepowtarzalny smak i aromat Możesz też dodać do jabłek 2-3 gruszki. Dzięki temu ciasto będzie miło jeszcze inny aromat i będzie równie pyszne
Nie ma to jak sprzedawca pierwszej klasy. Ja uwielbiam szarlotki zrobione z jabłek szarych renet. Jednak szczerze Ci powiem, że każde jabłko nada się do tego ciasta. Ostatnio dostałam od sąsiada mix jabłek różnych gatunków i kolorów, a o smaku już nie wspomnę. Część przeznaczyłam na szarlotkę. Wyszła genialna Tylko pamiętaj, żeby dobrze przesmażyć jabłka w przeciwnym razie ciasto ze spodu bardzo Ci nasiąknie i nie będzie smaczne, a ciasto po wyjęciu z formy popłynie.
Jakie jabłka będą najlepsze do szarlotki? Chciałem zrobić szarlotkę tylko nie wiem jakie jabłka kupić. Jest sporo odmian ale nie potrafię się zdecydować. Pani w sklepie nie potrafi mi doradzić, bo jak powiedziała nie jada jabłek i nie wie które jak smakują i do czego się nadają Ratujcie proszę. Tak dawno nie jadłem szarlotki, że oszaleję
Jabłka na szarlotkę
Obserwuj wątekOdp: Jabłka na szarlotkę
mocsłodkości
Odp: Jabłka na szarlotkę
misia5
Odp: Jabłka na szarlotkę
ciasteczka
Jabłka na szarlotkę
skuter5