Prawdopodobnie tak jak pisała zielonka za dużo mięsa dałeś do otoczenia jajka. Spróbuj zmniejszyć jego ilość, a jajka usmaż w głębokim tłuszczu, chyba, że masz frytownicę, o której pisała zielonka. Zrób jedno "testowe" jajko i będziesz wiedział jak wygląda po usmażeniu. W razie potrzeby do następnych dasz mniej lub więcej mięsa.
Możesz spróbować zmienić przepis. Nie robiłam nigdy jajek po szkocku, ale znalazłam wersję ze smażeniem ich we frytownicy, w takiej wersji nie mogą się nie udać
Możliwe, że w Twoim przypadku problemem była za gruba warstwa masy mięsnej.
Chciałem przygotować jajka po szkocku, ale nie wiem jak się do tego zabrać. Już raz je robiłem, ale nie wyszło to tak jak wyjść powinno. Środek przy jajku się nie dopiekł :/ Co zrobiłem źle i co robić, żeby kolejna próba skończyła się powodzeniem?
Jajka po szkocku
Obserwuj wątekOdp: Jajka po szkocku
misia5
Odp: Jajka po szkocku
zielonka
Możliwe, że w Twoim przypadku problemem była za gruba warstwa masy mięsnej.
Jajka po szkocku
skuter5