Jakie mięso do bigosu

Obserwuj wątek

Odp: Jakie mięso do bigosu

danusia09
  • danusia09

  • Posty: 30
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja oczywiście używam do bigosu kiełbaskę oraz boczek i szynkę wiejską super się sprawdzają na takie wykwintne danie https://zpm-karol.pl/product/kielbasa-z-kija-048kg-zaklad-miesny-karol/https://zpm-karol.pl/product/boczek-wedzony-plastry-700g-zaklad-miesny-karol/https://zpm-karol.pl/product/szynka-wieprzowa-gotowana-600g-zaklad-miesny-karol/ polecam ten zestaw do bigosu idealnie się sprawdza

Odp: Odp: Jakie mięso do bigosu

ciasteczka
Ja używam łopatki. Twój bigos misiu wygląda przepysznie. Aż mi się zachciało tego specjału. Muszę skoczyć do sklepu kupić co trzeba i go zrobić, bo mi aż ślinka leci

Odp: Jakie mięso do bigosu

justyna107
Najlepsza jest łopatka ale niektórzy dodają też podgardle.

Odp: Odp: Jakie mięso do bigosu

misia5
  • misia5

  • Posty: 2274
  • Przepisy: 701
  • Artykuły: 0
Ja ostatnio jak robiłam bigos do jego zrobienia użyłam łopatki wieprzowej. Bigos podobno wyszedł pyszny. Na zdjęciu efekt końcowy
obrazek

Odp: Jakie mięso do bigosu

mocsłodkości
Ja do bigosu dodaj np. karkówkę lub łopatkę. Kiedyś dałam szynkę i potem plułam sobie w brodę, bo mięso nie zmiękło. Było twarde jak suche. Od tej pory unikam jej jak ognia

Jakie mięso do bigosu

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 899
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Moja teściowa jak robi bigos dodaje do niego mięso wieprzowe. Chciałem zrobić podobny bigos i dodać do niego mięso. Jakie będzie najlepsze? Które mięso szybko się udusi i nie będzie twarde jak kamień?

Odpowiedz na/ edytuj Jakie mięso do bigosu