kieliszki do wina

Obserwuj wątek

Odp: kieliszki do wina

baniusia3
  • baniusia3

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Kieliszki do czerwonego wina powinny być na dole szersze a u góry węższe natomiast do wina białego szerokość dołu powinna być taka sama jak góra.

kalarepka
  • kalarepka

po iluśtam przeporwadzkach i wytłuczonuch kieliszkach doszłam do wniosku, że za duzo z tym zachodu. Mam do białego i czerwonego wina jedne, drugie do wódki i tyle

ankaszym
  • ankaszym

Różnice są. Pamięta, że kiedyś na studiach miałam przedmiot "etykieta menadżerska" i prowadząca nam wszystko dokładnie tłumaczała. Jednak człowiek był młody i myślał, że mu się to nie przyda

dodaaa
  • dodaaa

szczerze, nie zwracam uwagi na kieliszki. W domu wyrózniam te do koniaku, do wódki, szmapana i wina. Innych nie

Pasje Jolki
kieliszek ma znaczenie ze względu na uwalnianie aromatów. Czerwone podajemy z reguły lampkach bardziej pękatych i głębokich w temp. pokojowej,a białe zawsze schłodzone w kieliszkach w których szyjka lampek nie zwęża się i które są dużo mniejsze od w/w. Z wyglądu są takie 'zwyczajne'

kieliszki do wina

ewela24
  • ewela24

Hej! Ostatnio szwagier zwrócił mi uwagę, że podałam niewłaściwy kieliszek do białego wina. Szczerze - nie wiedziałam, że są jakieś zasady odnośnie koloru wina itp. Czy Ktoś z Was wie, jak to powinno wyglądać i czy rzeczywiście kieliszek ma takie znaczenie?

Odpowiedz na/ edytuj kieliszki do wina