kluski śląskie

Obserwuj wątek

Odp: kluski śląskie

Monica_Tess
W mojej rodzinie robi się pyzy zawsze z połowy ziemniaków ugotowanych i połowy startych, mocno odsączonych przez bawełniany materiał. Żadnej mąki i innych utwardzaczy. Spróbuj!

Odp: kluski śląskie

Monica_Tess
Kuchnia

Odp: kluski śląskie

igo90
  • igo90

  • Posty: 6
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
dobra opcja, kiedyś próbowałem zrobić kartacze i mi kompletnie nie wyszły

Odp: kluski śląskie

marchevva
  • marchevva

  • Posty: 6
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
osobiście masę na pyzy robię tak jak na ciemne kluski tylko potem nadziewam je mięskiem i formuje kulę. jak dotąd nigdy mi się pyzy nie rozpadły.

kluski śląskie

ewela24
  • ewela24

  • Posty: 323
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Hej! Czy ma Ktoś sprawdzony przepis na pyzy? Ostatnio robiłam i zupełnie mi nie wyszły, najpierw ciasto strasznie się kleiło, a potem rozpadały się w trakcie gotowania. Może macie jakiś dobry przepis na ciasto? Pozdrawiam

Odpowiedz na/ edytuj kluski śląskie