W zeszycie mojej babci znalazłam taki sos z białego sera:
- 20 dag białego sera(tłustego)
- 1/2 szklanki śmietany
Biały ser oraz śmietanę przekładamy do garnka. Podgrzewamy na wolnym ogniu, aż powstanie gładki sos. Doprawiamy do smaku. Masło możesz dodać pod koniec gotowania. Myślę że łyżka wystarczy. Dzięki niemy sos zyska inny smak.
Witam serdecznie. Miał bym pewne pytanie odnośnie knedli. Chodzi o to że kiedyś bardzo dawno temu ponad 10 lat temu mama robiła mi jeden rodzaj knedli którego przepisu nie mogę nigdzie znaleźć. Chodzi o knedle z "sosem " z sera białego. Nie wiele pamiętam z tego przepisu. Wiem tylko ze na talerzu było dużo tego "sosu" przez co knedle "pływały w tym". Owy "sos" z opowieści siostry: mieszało się ser biały masło i śmietanę. I jakoś się to smażyło czy coś. Proszę o poradę może ktoś akurat zna ten przepis.
Odpowiedz na/ edytuj Knedle. Proszę o poradę (dawny przepis)
Knedle. Proszę o poradę (dawny przepis)
Obserwuj wątekOdp: Knedle. Proszę o poradę (dawny przepis)
misia5
- 20 dag białego sera(tłustego)
- 1/2 szklanki śmietany
Biały ser oraz śmietanę przekładamy do garnka. Podgrzewamy na wolnym ogniu, aż powstanie gładki sos. Doprawiamy do smaku. Masło możesz dodać pod koniec gotowania. Myślę że łyżka wystarczy. Dzięki niemy sos zyska inny smak.
Knedle. Proszę o poradę (dawny przepis)
Mlody26