A Ty dalej dumasz nad ta potrawa?Zeby Ci kobieta z glodu nie zaslabla jak tak bedzie dlugo czekac
Madziu,nasz amant na pewno tak specjalnie,a potem zacznie reanimować i kolacja pójdzie w zapomnienie,a tak poza tym to serdecznie pozdrawiam nową twarz i życzę wielu kulinarnych przygód
A proszę bardzo mam w swoich zapiskach takowe danie ,którym delektowałam się będąc w Kostaryce.
Tłumacząc z hiszpańskiego zwie się "Moc zmysłów"
Składniki:
1kg szparagów
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
1 żółtko
kilka kropli octu winnego
1 drobno posiekana szalotka
2 łyżki sklarowanego masła
1 łyżka przecieru pomidorowego
sól, pieprz,kilka kropli tabasco -według uznania
Przepis:
Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie.
Wino ,ocet i szalotkę zagotować na bardzo wolnym ogniu,wstawić do kąpieli wodnej i dodajemy żółtko i dynamicznie ubijamy trzepaczką,następnie dodać masło i przyprawy.Sos ,delikatnie połączyć z przecierem pomidorowym.
Sos podaje się wysokim smukłym naczyniu ciepłe szparagi bierzemy w palce i maczamy w nim.
Przemiły latynoski kelner zdradził mi przepis i zapewniał mnie że szparagi mają właściwości afrodyzyjne
I potwierdzam, coś w tym jest..........
W moim przypadku tak kojarzy mi sie chinszczyzna(oczywiscie nie z budki w kartoniku na wynos)Dawno,dawno temu moj byly zabral mnie na romantyczna kolacje do chinskiej restauracji i tak mi juz zostalo.
No tak Anka masz rację chinszczyzna jest boska na mnie też działa ..ale na mnie a nie koniecznie na nią Ma ktoś pomysły na jakieś konkretne danie
W moim przypadku tak kojarzy mi sie chinszczyzna(oczywiscie nie z budki w kartoniku na wynos)Dawno,dawno temu moj byly zabral mnie na romantyczna kolacje do chinskiej restauracji i tak mi juz zostalo.
Kobieta VS Mężczyzna
Obserwuj wątekOdp: Odp: Kobieta VS Mężczyzna
A.B.
Madziu,nasz amant na pewno tak specjalnie,a potem zacznie reanimować i kolacja pójdzie w zapomnienie,a tak poza tym to serdecznie pozdrawiam nową twarz i życzę wielu kulinarnych przygód
Odp: Odp: Kobieta VS Mężczyzna
Alita
i co zadziałało
-a co to znaczy "coś masz" hehehehehe pozdrawiam
Odp: Kobieta VS Mężczyzna
madzia19795
kristopcher
No Anka była taka bajeczka hahahh pamiętam i że ja na to nie wpadłem ! może ktoś powie że to głupia zabawa ale .... może zdziałać cuda
kristopcher
Odp: Odp: Odp: Kobieta VS Mężczyzna
Alita
Tłumacząc z hiszpańskiego zwie się "Moc zmysłów"
Składniki:
1kg szparagów
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
1 żółtko
kilka kropli octu winnego
1 drobno posiekana szalotka
2 łyżki sklarowanego masła
1 łyżka przecieru pomidorowego
sól, pieprz,kilka kropli tabasco -według uznania
Przepis:
Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie.
Wino ,ocet i szalotkę zagotować na bardzo wolnym ogniu,wstawić do kąpieli wodnej i dodajemy żółtko i dynamicznie ubijamy trzepaczką,następnie dodać masło i przyprawy.Sos ,delikatnie połączyć z przecierem pomidorowym.
Sos podaje się wysokim smukłym naczyniu ciepłe szparagi bierzemy w palce i maczamy w nim.
Przemiły latynoski kelner zdradził mi przepis i zapewniał mnie że szparagi mają właściwości afrodyzyjne
I potwierdzam, coś w tym jest..........
Anula
kristopcher
No tak Anka masz rację chinszczyzna jest boska na mnie też działa ..ale na mnie a nie koniecznie na nią Ma ktoś pomysły na jakieś konkretne danie
Anula
kristopcher
Ulcia wymyśl coś Ciebie jaka potrawa kręci ?