Jarek-energy, pewnie masz racje, ale jak ja bym sie tak zaczela zastanawiac, to bym chyba juz nic nie gotowala, moje bardzo skromne doswiadczenie to garnki i patelnie zeptera, polecam ze wzgledu na grube dno, z tym ze w cenie mozesz sie nie zmiescic, lubie tez tefale, choc nie wiem czym sa pokryte...
Hm , moim skromnym zdaniem , jeśli chcesz dobrze wyposazyc kuchnie w garnki powinieneś przede wszystkim wziąć pod uwage to z czego one sa wykonane i na jakim piecu bedziesz ich używał , 700 zł jest dobra kwota na mały komplet garnków , polecam sprawdzenie jaości materiału z jakiego sa wykonane , wiekszośc producentów podaje ze jest to np. stal szlachetna , ale prawda jest taka ze ze szlachetnościa to nie ma nic wspolnego , troszkę ci doradzę...jeśli patelnia to żeliwna - to doskonały produkt ale wymaga więcej uwagi ze wzgedu na czyszczenie i oliwienie , przyda sie także Olkuska powleczona "teflonem" choć z teflonem nie ma to już nic wspólnego , ( teflonu ze wzglegu na szkodliwość nie wolno uzywac juz w produkcji garnków - jest to inny material ale nadal nazywany teflonem ) Olkuskie nie maja rownych do tej pory . Garnki , tu jest wiekszy problem , przede wszystkim stal z ktorych jest produkowana musi zawierac duzo miedzi i byc twarda , ponadto powinno być grube lub kilkuwrstwowe dno i szklane ( najlepiej ) pokrywki . Garnki żeliwne lub miedziane też sa doskonałe .
To wymaga wiekszego zastanowienia , do czego jak i gdzie bedą używane.
można też wziąć pod uwagę jakimi "narzędziami" będziesz się poslugiwał ....dluższa dyskusja chyba nie?
Witam, obecnie rozglądam sie za nowym kompletem garnkow. Mam na ten cel powiedzmy do ok 700 zl. Interesuje mnie cos porzadnego i najlepiej matowego, nie zaden chrom i polysk. Rozwazam m.in. Gipfel Genesis, Emalia Onyx 7. Czy ktos moze sie wypowiedziec w tym temacie i polecic jakis komplet?
Komplet garnków
Obserwuj wątekOdp: Komplet garnków
dobry
a co polecicie na plyte indukcyjna?
taka planujemy zakupic, a ona wymaga specjalnych garow
Odp: Odp: Komplet garnków
cremebrule
Odp: Komplet garnków
jarek-energy
To wymaga wiekszego zastanowienia , do czego jak i gdzie bedą używane.
można też wziąć pod uwagę jakimi "narzędziami" będziesz się poslugiwał ....dluższa dyskusja chyba nie?
Komplet garnków
Ricardo