Zgadzam się z tym w 100%. Przekonałam się o tym na własnej skórze jak robiłam gulasz wołowy po raz pierwszy w życiu. Połowa mięsa jak podeszwa, a reszta tak delikatna że rozpływała się w ustach.
Szkoda, że ta nauczka tyle kosztowała
Czy to prawda, że mięso wołowe należy kroić w jeden sposób? Należy to robić wzdłuż czy w poprzek włókien?
Mięso wołowe surowe zawsze kroimy w poprzek włókien, nigdy wzdłuż, bo po obróbce cieplnej pogryzienie go będzie niezwykle trudne, bo włókna tego mięsa są bardzo mocne.
Krojenie wołowiny
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Krojenie wołowiny
skuter5
Odp: Odp: Krojenie wołowiny
mocsłodkości
Szkoda, że ta nauczka tyle kosztowała
Odp: Krojenie wołowiny
biedroneczki
Mięso wołowe surowe zawsze kroimy w poprzek włókien, nigdy wzdłuż, bo po obróbce cieplnej pogryzienie go będzie niezwykle trudne, bo włókna tego mięsa są bardzo mocne.
Krojenie wołowiny
skuter5