Czy zastanawialiście się kiedykolwiek nad technikami robienia zdjęć swoim potrawom? Co zrobić, aby posiłki na zdjęciu wyglądały atrakcyjnie i apetycznie?
Zastanawiamy się nad publikacją tej książki:
„Plate to Pixel: Digital Food Photography & Styling“
http://www.amazon.com/Plate-Pixel-Digital-Photography-Styling/dp/0470932139
Książka poświęcona jest fotografowaniu jedzenia – stylizacji i kompozycji potraw oraz nadaniu im najbardziej „pożądanego” wyrazu. Uczy fotografować tak, aby potrawy wywoływały głód i powodowały, że natychmiast chcemy je zjeść, tj. wykorzystać podany przepis i przyrządzić pyszne danie. Autorka, ceniona profesjonalistka, fotograf jedzenia, także autorka bloga kulinarnego, dzieli się w tej publikacji swoimi doświadczeniami, podpowiada jakie sztuczki i chwyty stosować, aby posiłki na zdjęciu wyglądały atrakcyjnie i apetycznie. Co ważne – autorka nie wymaga od nas profesjonalnego sprzętu, wystarczy aparat i odrobina miejsca. Porady według naszej opinii są ciekawe i bardzo praktyczne.
I teraz pytanie zasadnicze – czy według Was książka odpowiada na Wasze potrzeby? Czy zechcielibyście ją mieć na swojej półce, czy warto wydawać książkę poświęconą tematyce fotografowania żywności? Czy brakuje Wam takich publikacji? Bardzo zależy mi na opinii osób, które są bezpośrednio związane z tematem, dlatego będę wdzięczna za odpowiedź w tej kwestii.
Wydawnictwo
Odpowiedz na/ edytuj Książki o fotografowaniu żywności
Książki o fotografowaniu żywności
Obserwuj wątekKsiążki o fotografowaniu żywności
agaa
Czy zastanawialiście się kiedykolwiek nad technikami robienia zdjęć swoim potrawom? Co zrobić, aby posiłki na zdjęciu wyglądały atrakcyjnie i apetycznie?
Zastanawiamy się nad publikacją tej książki:
„Plate to Pixel: Digital Food Photography & Styling“
http://www.amazon.com/Plate-Pixel-Digital-Photography-Styling/dp/0470932139
Książka poświęcona jest fotografowaniu jedzenia – stylizacji i kompozycji potraw oraz nadaniu im najbardziej „pożądanego” wyrazu. Uczy fotografować tak, aby potrawy wywoływały głód i powodowały, że natychmiast chcemy je zjeść, tj. wykorzystać podany przepis i przyrządzić pyszne danie. Autorka, ceniona profesjonalistka, fotograf jedzenia, także autorka bloga kulinarnego, dzieli się w tej publikacji swoimi doświadczeniami, podpowiada jakie sztuczki i chwyty stosować, aby posiłki na zdjęciu wyglądały atrakcyjnie i apetycznie. Co ważne – autorka nie wymaga od nas profesjonalnego sprzętu, wystarczy aparat i odrobina miejsca. Porady według naszej opinii są ciekawe i bardzo praktyczne.
I teraz pytanie zasadnicze – czy według Was książka odpowiada na Wasze potrzeby? Czy zechcielibyście ją mieć na swojej półce, czy warto wydawać książkę poświęconą tematyce fotografowania żywności? Czy brakuje Wam takich publikacji? Bardzo zależy mi na opinii osób, które są bezpośrednio związane z tematem, dlatego będę wdzięczna za odpowiedź w tej kwestii.
Wydawnictwo