Pizza i makaron, jakaś masakra. Zrób lepiej rybę z grzybami, może też dodać ziemniaki. Tak podają w restauracji Mekong w Krakowie. Oni smażą, a ja grzyby duszę z usmażoną rybą, do tego chleb. Trochę zabawy z ościami, ale smak nie do podrobienia.
Mnie też się wydaje, że kuchnia fusion to raczej to, co napisała Babciagramolka. Sama nigdy nie kosztowałam. A może jest tu ktoś na forum, kto właśnie w ten sposób gotuje?
Czy ja wiem czy to jest kuchnia fusion ? To raczej po prostu kawałek pizzy położony na makaronie . Fusion kojarzy mi się np z bigosem doprawionym przyprawami tajskimi , barszczem białym z chrzanem Wasabi , shushi zrobionym z kaszy wiejskiej w sałacie zamiast nori i ogórkiem i pstragiem w środku .
Uwielbiam mieszanie smaków .Czasem coś z kuchni narodowej innego kraju mi odpowiada a cała potrawa nie - wtedy to zmieniam . Robię japońskie Bento po polsku , risotto bez wina z Chedarem zamiast parmezanu .Ostatnio robiłam właśnie bigos z kapusty pekińskiej . Z angielskiego kremmu deserowego Lemon Curd robię marynaty np. do ryb w połączeniu z ostrymi przyprawami np. meksykańskimi .łączę smaki i składniki z całego świata i bardzo mi to odpowiada .
co sadzicie o fusion, czyli mieszaniu rożnych kuchni świata na własny użytek? a może jadłyście lub jedliście jakieś ciekawe mieszanki potraw na jednym talerzy lub przyrządzaliście własnoręcznie? ostatnio spotkałam w necie mieszankę pizzy i spaghetti, coś jak Włochy do kwadratu
Kuchnia fusion
Obserwuj wątekOdp: Kuchnia fusion
marynio
Odp: Kuchnia fusion
ewela24
Odp: Kuchnia fusion
Babciagramolka
Uwielbiam mieszanie smaków .Czasem coś z kuchni narodowej innego kraju mi odpowiada a cała potrawa nie - wtedy to zmieniam . Robię japońskie Bento po polsku , risotto bez wina z Chedarem zamiast parmezanu .Ostatnio robiłam właśnie bigos z kapusty pekińskiej . Z angielskiego kremmu deserowego Lemon Curd robię marynaty np. do ryb w połączeniu z ostrymi przyprawami np. meksykańskimi .łączę smaki i składniki z całego świata i bardzo mi to odpowiada .
Kuchnia fusion