Piwka nie piłam już długo ze względu na Maleństwo
Smakowało mi cypryjskie piwko z tamtejszego małego browaru jaki miał kościół ale nie pamiętam jak sie nazywało i piwko z mojego rodzimego częstochowskiego browaru który niestety został zamknięty Kmicic i Bohun całkiem niezłe piwa.
Odp: Odp: Odp: Kufel piwa -tak to się chyba nazywa :)
To całkiem przyzwoite są te ceny jak na warunki niemieckie
W sklepach niemieckich maja te same ceny co i inne piwa ja tam wole tyskie lub zywca a z niemieckich kromacher lub veltins,nawet tyskie jest tansze od niemieckiego;-)))
Nieźle. Myślałam, ze skoro importowane to będzie dużo droższe, a tu proszę
To całkiem przyzwoite są te ceny jak na warunki niemieckie
W sklepach niemieckich maja te same ceny co i inne piwa ja tam wole tyskie lub zywca a z niemieckich kromacher lub veltins,nawet tyskie jest tansze od niemieckiego;-)))
Tu w Irlandii sprzedają głównie Lecha , Żywca i Tyskiego.Ale czasem dorzucą Warkę Strong czy Żubra.Ale jak ostatnio byłam w Polsce to głównie Warka Jasna i Okocim Zielony - strasznie się te piwka poprawiły w smaku
A tak z ciekawości, jaki jest koszt polskiego piwa w butelce!
Tu w niemczech w polskich sklepach od 1,20 za butelke zalezy jakie piwo,w sklepach niemieckich nie wiem cala skrzynka kosztuje od 11-13 euro zalezy od gatunku.
Tu w Irlandii sprzedają głównie Lecha , Żywca i Tyskiego.Ale czasem dorzucą Warkę Strong czy Żubra.Ale jak ostatnio byłam w Polsce to głównie Warka Jasna i Okocim Zielony - strasznie się te piwka poprawiły w smaku
Ja z zagranicznych to polecam tureckie piwo efes i bulgarskie zagorka i kamenitza
,a wisni w piwie nie znam musze popytac w polskich sklepach moze je maja;-)
A ja polecam małe browary... Ciechan, Łomża czy Noteckie Uwielbiam piwko prosto z Warmii - Wiśnia w piwie Poza tym baaardzo dobre piwka są z Czech, polecam Svijany, Rohozec, Kozel tmavy (ciemny mmm), Velvet, Staropramen Granat i Zlatopramen... Mmmm
Odpowiedz na/ edytuj Kufel piwa -tak to się chyba nazywa :)
Kufel piwa -tak to się chyba nazywa :)
Obserwuj wątekOdp: Kufel piwa -tak to się chyba nazywa :)
margolata
Smakowało mi cypryjskie piwko z tamtejszego małego browaru jaki miał kościół ale nie pamiętam jak sie nazywało i piwko z mojego rodzimego częstochowskiego browaru który niestety został zamknięty Kmicic i Bohun całkiem niezłe piwa.
Lidka
Nieźle. Myślałam, ze skoro importowane to będzie dużo droższe, a tu proszę
Odp: Odp: Kufel piwa -tak to się chyba nazywa :)
Marika_1961
Odp: Kufel piwa -tak to się chyba nazywa :)
Lidka
Marika_1961
Tu w niemczech w polskich sklepach od 1,20 za butelke zalezy jakie piwo,w sklepach niemieckich nie wiem cala skrzynka kosztuje od 11-13 euro zalezy od gatunku.
matri13
Lidka
Marika_1961
,a wisni w piwie nie znam musze popytac w polskich sklepach moze je maja;-)
Agi
Agi