Te kupne sosy nie są wcale takie złe jeżeli odpowiednio je przyrządzimy. Wiele zależy od samej jakości miesa oraz od tego czy lubimy kurczaka po chińsku,ja akurat nie przepadam za tym daniem.
DO kurczaka po chińsku zawszę dodaję Garam Masalę któa podkreśla smak kurczaka i jest on bardziej wyrazisty i pyszny. Garam masalę można kupić na przykłąd w sklepie www.najlepszeprzyprawyswiata.pl.
Prócz tego można użyć innych przypraw pochodzenia indyjskiego.
Jeżeli chodzi o przepis na kurczaka po chińsku,to proponuję poczytać forum,znajdziesz tutaj naprawdę wiele ciekawych pomysłów na jego przyrządzenie. Poza tym w kwestii kupnych sosów,to akurat nie jestem ich zwolennikiem,zdecydowanie lepiej smakują te przyrządzone samemu.
ABC kuchni chinskiej:
Dobra luchnia chinska to dobre przyprawy: swiezy czosnek, swiezy imbir, swieze chili, trawa cytrynowa, orzeszki ziemne, olej sezamowy ciemny, olej z orzeszkow ziemnych, sos sojowy jasny, sos sojowy slodki, sos Teriyaki, sos rybny, sos ostrygowy, sos sliwkowy, Reszta to np.warzywa pokrojone w paski i mieso z piersi drobno pokrojone. Sos np. slodko kwasny zrobisz samemu na bazie soku z ananasow i octu winnego itd. (szukaj gugle)
no i dobry wok (nie jest koniecznoscia ..mozna to zrobic jedna dobra patelnia i garnkiem w ktorym sie wszystko miesza)
Po chińsku to przede wszystkim sos sojowy, czosnek, cebula dymka i Twoja własna inwencja
Ja zrobiłam cos takiego
https://gotujmy.pl/kurczak-w-sezamie-po-chinsku,przepisy,196465.html
plus sos do tego
https://gotujmy.pl/sos-orientalny-wersja-by-noruas,przepisy,196467.html
Z kupnych sosów to tylko sosy Blue Dragon bo zawierają tylko naturalne składniki i żadnej chemii i duży wybór smaków. Dodatkowo na opakowaniach mają ciekawe przepisy na dania kuchni azjatyckiej z wykorzystaniem danego sosu.
Kurczak po chińsku?
Obserwuj wątekOdp: Kurczak po chińsku?
Gastrosklep.pl
Odp: Kurczak po chińsku?
glipa22
Odp: Kurczak po chińsku?
Prócz tego można użyć innych przypraw pochodzenia indyjskiego.
Odp: Kurczak po chińsku?
Odp: Kurczak po chińsku?
LegoJedi
Dobra luchnia chinska to dobre przyprawy: swiezy czosnek, swiezy imbir, swieze chili, trawa cytrynowa, orzeszki ziemne, olej sezamowy ciemny, olej z orzeszkow ziemnych, sos sojowy jasny, sos sojowy slodki, sos Teriyaki, sos rybny, sos ostrygowy, sos sliwkowy, Reszta to np.warzywa pokrojone w paski i mieso z piersi drobno pokrojone. Sos np. slodko kwasny zrobisz samemu na bazie soku z ananasow i octu winnego itd. (szukaj gugle)
no i dobry wok (nie jest koniecznoscia ..mozna to zrobic jedna dobra patelnia i garnkiem w ktorym sie wszystko miesza)
Odp: Kurczak po chińsku?
Noruas
Ja zrobiłam cos takiego
https://gotujmy.pl/kurczak-w-sezamie-po-chinsku,przepisy,196465.html
plus sos do tego
https://gotujmy.pl/sos-orientalny-wersja-by-noruas,przepisy,196467.html
Odp: Kurczak po chińsku?
Rachnael
Kurczak po chińsku?
Manti
2. Co myślicie o kupnych sosach?