Kurki marynowane
Kurki oczyścić z piasku, umyć, opłukać.
2. Do marynowania wybierać mniejsze kurki, przy większych kurkach przyciąć trzony, obgotować około 15 minut w osolonym wrzątku, osączyć, włożyć do słoików.
3. ZALEWA Do rondla wlać wodę, ocet, dodać przyprawy, zagotować.
4. Przygotowaną zalewą zalać grzyby, zamknąć.
źródło ( usunięte przez moderatora) jedna ze stron internetowych
Kurki
Obserwuj wątekOdp: Odp: Kurki
amarylis
Odp: Kurki
Kurki oczyścić z piasku, umyć, opłukać.
2. Do marynowania wybierać mniejsze kurki, przy większych kurkach przyciąć trzony, obgotować około 15 minut w osolonym wrzątku, osączyć, włożyć do słoików.
3. ZALEWA Do rondla wlać wodę, ocet, dodać przyprawy, zagotować.
4. Przygotowaną zalewą zalać grzyby, zamknąć.
źródło ( usunięte przez moderatora) jedna ze stron internetowych
Kurki
robaczek