Kwaszenie mleka.

Obserwuj wątek

Odp: Kwaszenie mleka.

Andziax1985
A poco to robicie ? będziecie robić własny ser ?. Ja kiedyś tak robiłam ale to strasznie dużo roboty.....

Odp: Kwaszenie mleka.

Dronek
  • Dronek

  • Posty: 1
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Otwarty, szybciej się skisi. Raczej unikaj takich rozwiązań: https://kuchnianawidelcu.pl/product-pol-925-Sloik-do-kiszenia-pojemnosc-5-litrow-TESCOMA-DELLA-CASA.html

Kwaszenie mleka.

Szarłat
  • Szarłat

  • Posty: 1
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
"1. Niepasteryzowane mleko przelej do słoika i odstaw na dzień lub dwa w cieple miejsce. "A słoik zamknąć, czy otwarty ma stać? Bo ja zamknęłam, i już ponad miesiąc stoi, kwasi się (nic z tego nie jest, lekko kwaśne tylko.) (https://gotujmy.pl/jak-zrobic-zsiadle-mleko,artykuly-kacik-babci-halinki-artykul,311.html)

Odpowiedz na/ edytuj Kwaszenie mleka.