Ja bym dodał mleko skondensowane. Tylko w zależności od czekolady. Jak gorzka to słodzone, a jak mleczna czy też biała to już niesłodzone. Chyba, że ktoś lubi takie mega słodkie polewy to słodkie mleko może być
Ja jak robię taką polewę dodaję do niej mleko. Ilość mleka zależy od tego ile czekolad do tego celu używam. Na 200 g czekolady daję 6-7 łyżek mleka 3,2%
Możesz do takiej polewy dodać śmietanę 30%. Dodajesz ją podczas rozpuszczania czekolady i całość dokładnie mieszasz. Tylko nie zbyt energicznie bo mus zrobisz
Co dodać do polewy czekoladowej, żeby ta nie nie łamała podczas krojenia? Moja pęka praktycznie zawsze choć zawsze robię ją tak samo. Raz kroi się genialnie, a raz pasowałby kroić ją rozgrzanym w gorącej wodzie nożem.
Łamiąca się polewa
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Łamiąca się polewa
skuter5
Odp: Odp: Łamiąca się polewa
ciasteczka
Odp: Łamiąca się polewa
mocsłodkości
Łamiąca się polewa
biedroneczki