Cześć, dla osób, które stosują dietę trzustkową najlepsze są sosy: koperkowy, pietruszkowy i wspomniany już warzywny. W diecie trzustkowej należy unikać czosnku z tego, co wiem.
Nie wiem czy mój pomysł jest dość "lekki". Sam musisz go ocenić od strony dopasowania do Twojego stanu zdrowia. U mnie sprawdza się sos z warzyw. Polega to na tym, że gotuję pomidor i wszystkie inne warzywa co mam akurat w lodówce (seler, marchew). Wszystko blenderuję i doprawiam. Proste, szybkie i smaczne.
A czy jogurt możesz? Bo można go doprawić czosnkiem i dowolnymi przyprawami (jak masz jakieś fajne to wyjdzie super!).
Otóż od jakiegoś czasu muszę stosować dietę trzustkową.I mam takie pytanie bo nie mam kompletnie żadnego pomysłu na lekki sos do warzyw i piersi gotowanych na parze .
Czy zna ktoś może jakiś przepis na lekko strawny sos którym mógłbym dodawać do produktów gotowanych na parze
Odpowiedz na/ edytuj Lekki sos do rzeczy gotowanych na parze
Lekki sos do rzeczy gotowanych na parze
Obserwuj wątekOdp: Lekki sos do rzeczy gotowanych na parze
ewela24
Odp: Lekki sos do rzeczy gotowanych na parze
Noruas
A czy jogurt możesz? Bo można go doprawić czosnkiem i dowolnymi przyprawami (jak masz jakieś fajne to wyjdzie super!).
Lekki sos do rzeczy gotowanych na parze
Loozak93
Otóż od jakiegoś czasu muszę stosować dietę trzustkową.I mam takie pytanie bo nie mam kompletnie żadnego pomysłu na lekki sos do warzyw i piersi gotowanych na parze .
Czy zna ktoś może jakiś przepis na lekko strawny sos którym mógłbym dodawać do produktów gotowanych na parze