Bardzo ciekawy sposób Muszę go wypróbować, bo ten sproszkowany mrożony lubczyk przyprawia mnie o dreszcze. Potem nie idzie go wyłowić z zupy. Człowiek chce czysty rosół, to musi przez sitko przelewać zupę, bo inaczej nie da rady. Koszmar jakiś.
Też miałam z tym problem. Od kilku lat mrożę lubczyk razem z selerem i pietruszką. Robię coś w rodzaju wiązanek z ziół. Trochę tego trochę tamtego. Związuję je, szczelnie uwijam folią spożywczą i zamrażam. Potem wyjmuję tak przygotowane paczuszki i wkładam do zupy.
Na działce rośnie mi ogromy lubczyk. Dodaję go do zup, sosów i dań duszonych. Niestety nie jestem w stanie tego zużyć w takiej ilości. Co można zrobić z lubczyku? Próbowałam go mrozić, ale kruszy się niemiłosiernie i zamiast liści mam mrożony proszek. Będę wdzięczna za wszelkie pomysły.
Lubczyk
Obserwuj wątekOdp: Odp: Lubczyk
ciasteczka
Odp: Lubczyk
mocsłodkości
Lubczyk
ciasteczka