Zgadzam się w 100% Lukier zawsze robię na wyczucie. Na szczęście jest to taki dodatek, który można "naprawić" w oka mgnieniu dolewając płynu lub dosypując cukier puder Ja robię lukier z białka i cukru pudru. Zastyga szybko i łatwo się nim robi dekoracje.
Jeśli podczas robienia lukru dodasz do niego za mało cukru pudru zawsze będzie Ci spływał. Stanie się tak bez względu na to z jakiego przepisu skorzystasz. Niestety ilość cukru pudru ciężko określić zwłaszcza przy robieniu lukru z użyciem białka, bo białko białku nierówne. Musisz dodać tyle pudru by podczas ubijania mikserem lub ręcznie zostawały ślady.
Z czego robicie lukier do dekorowania pierniczków? Potrzebuję zrobić tak gęsty, żeby dekoracja nie spływała. Mój jest zawsze lejący i nie trzyma się pierniczków :/
Lukier
Obserwuj wątekOdp: Odp: Lukier
biedroneczki
Odp: Lukier
misia5
Odp: Lukier
ciasteczka
Lukier
biedroneczki