Fajny patent Ja zawsze lukier robię albo z białka oraz cukru pudru, albo z cukru pudru rozmieszanego z sokiem owocowym lub wodą. Moja babcia do lukru dodawała wódki. Osobiście nie próbowałam, ale może kiedyś go przetestuję Taki sposób na lukier z mlekiem brzmi ciekawie.
Na to nie wpadłam Jeszcze nigdy nie robiłam lukru z mleka i cukru pudru. To bardzo ciekawy pomysł. Muszę go wypróbować Dam znać jakie efekty osiągnęłam
Przy robieniu lukru zamiast wody dodaj mleko Możesz też dokładnie połączyć cukier puder z białkami. Ilość cukru zależy od wielkości białka oraz od tego do czego Ci ten lukier potrzebny. Jeśli do polania ciasta to pudru mniej, jeśli zaś do dekorowania np. pierniczków lub ciastek to pudru więcej
Jak zrobić idealnie biały i nie kruszący się lukier? Od dłuższego czasu szukam takiego przepisu, ale jakoś mi się nie poszczęściło. Lukier albo jest blady wręcz przeźroczysty albo wyczuwa się w nim puder. Macie patent na taki idealnie biały lukier?
Lukier idealny
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Lukier idealny
ciasteczka
Odp: Odp: Lukier idealny
mocsłodkości
Odp: Lukier idealny
misia5
Lukier idealny
mocsłodkości