Zapomniałam dodać, że do marynat używam aromatyzowanego domowym sposobem oleju. Dodaję do niego różne dodatki i mam genialne bazy do marynat czy też sosów. Używam też octu jabłkowego zamiast tego 10% - jednak z nim trzeba ostrożnie, bo można zepsuć smak. Mam też sos sojowy i rybny, ale za tym rybnym jakoś nie bardzo przepadam, ale to już raczej sprawa gustu, bo mężowi smakuje.
Z czego robicie marynaty do mięs? Dodajecie jakieś sosy typu sojowy albo ocet np. balsamiczny? Jakie kombinacje do jakiego rodzaju mięsa pasują a jakich lepiej nie łączyć?
Ja używam sosu sojowego dzięki temu nie dodaję soli, bo on jest wystarczająco słony - przynajmniej dla mnie. Poza tym standardowa przyprawy i dużo czosnku Jak mam świeże zioła to je również dodaję do marynaty.
Dużo zależy od tego na co mamy ochotę. Ja jakoś specjalnie nie zwracam uwagi na rodzaj mięsa. W zasadzie używam głównie wieprzowiny i kurczaka, choć i kaczka z indykiem się przypląta
Z czego robicie marynaty do mięs? Dodajecie jakieś sosy typu sojowy albo ocet np. balsamiczny? Jakie kombinacje do jakiego rodzaju mięsa pasują a jakich lepiej nie łączyć?
Odpowiedz na/ edytuj Marynaty do mięs jaka do jakiego
Marynaty do mięs jaka do jakiego
Obserwuj wątekOdp: Odp: Marynaty do mięs jaka do jakiego
ciasteczka
Odp: Marynaty do mięs jaka do jakiego
mocsłodkości
Ja używam sosu sojowego dzięki temu nie dodaję soli, bo on jest wystarczająco słony - przynajmniej dla mnie. Poza tym standardowa przyprawy i dużo czosnku Jak mam świeże zioła to je również dodaję do marynaty.
Odp: Marynaty do mięs jaka do jakiego
ciasteczka
Marynaty do mięs jaka do jakiego
biedroneczki