Trzeba po prostu sprawdzać, po kilku razach będziesz już mistrzem
Najważniejsze to nie piec za długo, bo będzie sucha podeszwa. Z zewnątrz musi być zbrązowione, najlepiej, jak się pojawią takie typowe paski od grillowej kratki. Ważne jest też, żeby je wcześniej zamarynować, dzięki czemu będzie smaczne i bardziej soczyste. Do karkówki dobra jest marynata cytrynowo-ziołowa, a do kurczaka na bazie jogurtu lub maślanki, np. doprawiona curry (jeśli lubicie).
My uwielbiamy kurczaka i karkówkę z grilla. Trudno określić czas grillowania mięsa, bo to dużo zależy od grubości grillowanego mięsa ( karkówka) wagi ( kurczak) oraz temperatury jaka panuje na grillu ( otwarty grill czy też z możliwością zamykania)
Hej Nie wiem jak u Was ale u nas zaczął się sezon grillowy Do tej pory na grilla trafiała kiełbasa. Postanowiłam to zmienić Chciałabym na grilla dać mięso. Jakie mięso będzie do tego idealne? Jak długo się je grilluje?
Mięso na grilla
Obserwuj wątekOdp: Odp: Mięso na grilla
ciasteczka
Odp: Mięso na grilla
efu7
Najważniejsze to nie piec za długo, bo będzie sucha podeszwa. Z zewnątrz musi być zbrązowione, najlepiej, jak się pojawią takie typowe paski od grillowej kratki. Ważne jest też, żeby je wcześniej zamarynować, dzięki czemu będzie smaczne i bardziej soczyste. Do karkówki dobra jest marynata cytrynowo-ziołowa, a do kurczaka na bazie jogurtu lub maślanki, np. doprawiona curry (jeśli lubicie).
Odp: Mięso na grilla
misia5
Mięso na grilla
mocsłodkości