Bardzo ciekawy temat i ja także chętnie dowiem się czegoś więcej bo po samym zdjęciu ciężko będzie dokładnie stwierdzić co to za mięso,najlepiej porozmawiać z kucharzem.
Aby się dowiedzieć jak Wietnamczyk coś robi to najlepiej porozmawiać z tym Wietnamczykiem, napewno chętnie wytłumaczy jak poszczególne dania są przygotowywane.
Mięso nie jest w żaden sposób wcześniej przygotowywane w "jakiejś hurtowni" - małe kawałki surowego mięsa są smażone w bardzo wysokiej temperaturze nieosiągalnej w domowym kucharzeniu, z dodatkami również nie używanymi w domu. Po wstępnym podsmażeniu dodawane są warzywa również surowe, natomiast makaron jest wcześniej gotowany na parze - tak mi powiedział znajomy Wietnamczyk mający tu u nas swoją restaurację. Mięso więc jest smażone a następnie gotowane w wytworzonym sosie i jest to najczęściej kurczak, wieprzowina lub wołowina.
Z góry chciałbym zaznaczyć, że nie gotuję, założyłem tylko konto tutaj, aby czegoś się dowiedzieć, proszę o wyrozumiałość.
U Wietnamczyka w Niemczech często kupuje 'China Pfanne'. Bardzo smakuje mi mięso z tej chińszczyzny i mam pytanie jakie to mięso i jak coś takiego przygotować. Wygląda na gotowane, a mimo to jest smażone z tym wszystkim, bo się przyglądałem, może są to gotowe jakieś specjalne gotowe kawałki z hurtowni czy coś w tym stylu? Jak takie coś zrobić?
Mięso z chińszczyzny
Obserwuj wątekOdp: Mięso z chińszczyzny
SuperInterior_pl
Odp: Mięso z chińszczyzny
Polpal
Mięso nie jest w żaden sposób wcześniej przygotowywane w "jakiejś hurtowni" - małe kawałki surowego mięsa są smażone w bardzo wysokiej temperaturze nieosiągalnej w domowym kucharzeniu, z dodatkami również nie używanymi w domu. Po wstępnym podsmażeniu dodawane są warzywa również surowe, natomiast makaron jest wcześniej gotowany na parze - tak mi powiedział znajomy Wietnamczyk mający tu u nas swoją restaurację. Mięso więc jest smażone a następnie gotowane w wytworzonym sosie i jest to najczęściej kurczak, wieprzowina lub wołowina.
Mięso z chińszczyzny
Creative1233
U Wietnamczyka w Niemczech często kupuje 'China Pfanne'. Bardzo smakuje mi mięso z tej chińszczyzny i mam pytanie jakie to mięso i jak coś takiego przygotować. Wygląda na gotowane, a mimo to jest smażone z tym wszystkim, bo się przyglądałem, może są to gotowe jakieś specjalne gotowe kawałki z hurtowni czy coś w tym stylu? Jak takie coś zrobić?