znalazłam zamiennik i miodu i cukru - Sweet&Fit Susarn, fajnie zastępuje cukier w herbacie, nawet przygotowałam z niego glazurę do mięsa - rewelacja! najlepsze jest to, że wszystkie jego składniki są pochodzenia naturalnego
Choć uwielbiam miód to do kawy bym go nie dodała. Jakoś mi nie pasują te smaki połączone w jeden. Może to też kwestia rodzaju kawy o rodzaju miodu nie wspomnę. Nie mniej jednak u mnie te smaki nie są łączone
Można się przyzwyczaić bum na kawę z miodem zrobił się kilka lat temu jak Rubik powiedziała, że to jej jedyny "grzech" w ciągu dnia. Faktycznie zdrowiej jest słodzić miodem a nie cukrem - który jest samymi węglowodanami prostymi... .
Kawa z miodem to ciekawe połączenie. Nie próbowałam go jednak i raczej tak zostanie Ci innego słodzenie herbaty miodem. Takie połączenie moim zdaniem jest ok. Co do napoi i to jeśli już je słodzę to używam do tego cukru trzcinowego. Uwielbiam go za jego karmelowy posmak
Kawy miodem bym nie posłodził. Jakoś to połączenie mi nie pasuje. Miodu używam tylko do wypieków. I oczywiście do mleka z miodem i czosnkiem, którego moja żona nie znosi. Co do słodzenia to używam cukru białego.
Czego najczęściej używacie do słodzenia deserów lub napoi? Stawiacie na cukier biały, a może trzcinowy lub brązowy? A może wolicie miód? Próbował ktoś kiedyś posłodzić kawę miodem? Da się to wypić? Herbatę z miodem piłam, ale kawy nigdy. Brat mi kit wciska, że pija kawę z miodem. Jest znanym w naszym gronie jako żartowniś więc nie do końca mu w to wierzę Chyba przy najbliższej okazji zrobię mu taką kawę z miodem Ciekawa jestem jak zareaguje
Miód czy cukier
Obserwuj wątekOdp: Miód czy cukier
annanowak999000@wp.p
Odp: Odp: Odp: Miód czy cukier
misia5
Odp: Odp: Miód czy cukier
nowikslowik
Odp: Miód czy cukier
mocsłodkości
Odp: Miód czy cukier
skuter5
Miód czy cukier
ciasteczka